Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Història

Sant Martí de Riucorb és el nom del municipi que aplega els pobles de Sant Martí de Maldà, Rocafort de Vallbona, Llorenç de Rocafort i el Vilet. Les terres de conreu es destinen als cereals, oliveres, vinya i ametllers. La superfície regada és escassa, limitada per la depressió del riu Corb. El futur canal Segarra – Garrigues obre expectatives d’incrementar l’agricultura de regadiu. Els productes del camp són comercialitzats per les cooperatives de Sant Martí de Maldà, Rocafort de Vallbona i Llorenç de Rocafort. Les granges de bestiar (vedells, porcs i aviram) són un factor important de consolidació de la seva economia.

La història de Sant Martí de Maldà va anar marcada per la del seu castell. A la part alta del poble, vora la que encara s’anomena plaça del castell, se’n guarden algunes restes com el graner i la capella d’origen romànic molt transformada.

Explora4.tif
El castell es troba documentat des dels inicis del s.XIII. El castell i la població foren dominats per la baronia dels Anglesola i després de la de Bellpuig, caigué en mans dels Cardona que esdevingueren ducs de Sessa i Baena. Al segle XVI, els Cardona, senyors de la baronia, ordenaren fer desmuntar el castell, i aprofitar les pedres per a la construcció del convent de Sant Bartomeu de Bellpuig. Només en resten els graners i la capella romànica.