Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Història

Habitants: 47 Llorenç de Vallbona està situat a la vall del Maldanell, entre Maldà i Vallbona, davallant un turó. El poble s’alça a 471 m d’altitud.

Poble situat a 471 m d’altitud, entre Maldà i Vallbona de les Monges, sobre la carretera, davallant d’un turó. Des del poble es domina una àmplia panoràmica de la part baixa de la vall del Maldanell. És un poble petit, però ple de racons amb encant. Si ens endinsem pels portals i carrers ens condueixen a la part més alta on hi ha l’església parroquial. Una creu de terme gòtica ens dóna l’entrada al poble.

L’any 1108 el comte Ramon Berenguer de Barcelona vengué a Ramon i Ponç de Seró la meitat del feu de Llorenç. Més tard, l’any 1123, Pere de Pavia, Arnau i Ramon de Montrós fan una donació a l’abadessa de Vallbona dels drets i béns que tenien sobre el castell i terme de Llorenç.Església.jpg El 1191 el vescomte Guillem de Cardona dóna a l’abadessa Ermessenda el castell, el terme i la jurisdicció de Llorenç. El 1380 el rei Pere III va vendre al monestir la jurisdicció plena de Llorenç.
Antigament aquesta població, juntament amb el Vilet pertanyia al municipi de Rocafort de Vallbona, però l’any 1972 fou agregat a Sant Martí de Riucorb.

Document Actions